Na vama je samo da dođete do Šibenika, nakon toga se opustite i prepustite sve svojim domaćinima.

Dolazite li autom, dočekat ćemo vas na ulazu u grad i otići do besplatnog parkirališta pored naše kuće gdje možemo paziti na vaš auto za vrijeme vašeg boravka na Kapriju (autom se ne može na otok).

Zajedno ćemo otići brodom na Kaprije i prevesti vašu prtljagu do apartmana. Kao znak dobrodošlice, naš običaj je počastiti ručkom goste apartmana Lavanda i Rustico, ribom sa žara ili školjkama "na buzaru" (tradicionalni dalmatinski recept s isključivo domaćim sastojcima). Zatim vas ostavljamo da uživate na otoku, a mi se vraćamo u Šibenik. Tijekom vašeg boravka na Kapriju pobrinut ćemo se da vam ništa ne nedostaje: zatreba li vam nešto što se ne prodaje na otoku, mi ćemo to za vas kupiti u Šibeniku i poslati vam istog dana redovnom brodskom linijom.

Dolazite li autobusom ili vlakom, dočekat ćemo vas na stanici, a ako dolazite zrakoplovom ili brodom u Split ili Zadar, možemo za vas organizirati transfer do Šibenika po cijeni od 50 € (cijena po autu, uključuje max. 4 putnika).

Otok Kaprije sa Šibenikom povezuju četiri dnevne brodske linije. Trajekt Jadrolinije iz Šibenika isplovljava u 11:30 i 16:30 (nedjeljom samo u 11:30), a brzi brod LNP plovi svaki dan u 8:15 i 20:00.

Jadrolinijinim trajektom plovidba traje 70 minuta, što će vam brzo proći pošto ćete ulaskom na brod osjetiti da je vaš odmor upravo započeo. Umjesto da sjednete u prostranu kabina, popnite se na gornju palubu. Dok se tamo sunčate pogled će vam odlutati u daljinu privučen srazom plavih morskih dubina i blještavo bijelih, valovima ispranih divljih obala koje je okrunila gusta tamnozelena borova šuma.

A kad se u smiraj dana budete vraćali s Kaprija, dok se brod bude provlačio između nekih od 242 otoka šibenskog akvatorija, nezaboravan ugođaj stvorit će tamnonarančasta sunčeva kugla koja u daljini tone u modro more.

Brzim brodom LNP plovidba traje 55 minuta.

Cijena karte: Jadrolinija 23 kn (3 €), LNP 30 kn (4 €)