Opći uvjeti

I. Opće informacije

1. Vrijeme izlasaka iz apartmana ("check-out") je 9:30, a može biti i kasnije ako se tako obostrano dogovori.

II. Boravišna taksa

2. Prema hrvatskom zakonu o boravišnoj taksi, gosti su dužni platiti boravišnu taksu zajedno sa smještajem. Boravišna taksa iznosi između 2,00 KN i 7,00 KN po osobi dnevno za odrasle, ovisno o terminu boravka. Boravišna taksa je uključena u cijenu apartmana.

III. Rezervacije

3. Procedura rezervacije:

1) Zahtjev za rezervaciju gost šalje Upravi.

2) Uprava odgovara na upit.

3) Ako je odgovor Uprave pozitivan, od gostiju se traži uplata akontacije u iznosu 30% od ukupne cijene najma (za cjelokupni period boravka gostiju)

4) Primitkom akontacije rezervacija je konačna i Uprava je dužna čuvati dogovoreni apartman do dolaska gostiju ili do otkazivanja rezervacije od strane gostiju, osim ako ne dođe do situacije opisane u stavku 6.

4. Uprava ima pravo odbiti zahtjev za rezervacijom iz bilo kojeg razloga.

5. Ako gosti otkažu rezervaciju nakon uplaćivanja akontacije manje od mjesec dana prije dolaska, Uprava zadržava kompletan iznos akontacije. Ako do otkazivanja dođe više od mjesec dana prije dolaska onda Uprava zadržava 50% iznosa akontacije, dok se preostalih 50% vraća gostima. Ovo pravilo se primjenjuje bez obzira na razlog otkazivanja. Datum primitka pismenog otkaza rezervacije se uzima za izračun troška otkazivanja.

6. Ne stignu li gosti u rezervirani apartman do ponoći na dogovoreni dan dolaska, rezervacija će se smatrati otkazanom i trošak će biti naplaćen prema gore opisanom pravilu, bez obzira na razlog nedolaska. Nađu li gosti zamjenu za sebe, Uprava će naplatiti samo stvarni trošak uzrokovan tom zamjenom.

IV. Plaćanje

7. Naplata ukupne cijene najma (ili preostalog dijela tog iznosa) vrši se u prvih sat vremena prvog dana korištenja apartmana. U protivnom gosti će biti zamoljeni da napuste apartman, a njihova akontacija zadržana.

8. Ukoliko gosti prekinu svoj boravak, nemaju pravo tražiti povrat novca za neiskorišteni dio boravka, bez obzira na okolnosti.

9. Trošak najma broda (ukoliko je korišten) podmiruje se neposredno prije odlaska.

V. Kućni red

10. Gosti su se dužni pridržavati općeprihvaćenih civilizacijskih i moralnih normi u osiguranju tišine (posebno iza 22h), harmoničnih odnosa s drugim gostima, očuvanjem apartmana, stubišta i dvorišta, te pazeći na malu djecu.

11. Gosti su dužni zatvarati tendu i suncobran pri pojavi jačeg vjetra i prije spavanja.

12. Kupaonski ručnici se ne smiju iznositi iz apartmana (iznimka su ručnici za plažu sa znakom “VIP”).

13. Držanje opasnih ili zapaljivih stvari u apartmanima je strogo zabranjeno.

14. Zabranjeno je paljenje svijeća osim onih koje su zatečene u apartmanu.

15. Uprava nije odgovorna za gubitak ili uništenje osobnih stvari gostiju, kao niti za nesreće koje se dogode gostima.

16. Od gostiju se očekuje poznavanje zakonodavstva i regulative RH u pogledu boravka stranaca, zloporabe opojnih supstanci, prostitucije, držanja vatrenog oružja, kocke i drugih radnji i predmeta koji su zabranjeni.

17. Uprava zadržava pravo prijema bilo koje osobe, kao i pravo da zatraži od gosta trenutačno pražnjenje apartmana bez prethodne obavijesti i bez obzira na razlog.

18. Posjetitelji gostiju ne smiju noćiti u apartmanu bez odobrenja vlasnika.

VI. Čišćenje i održavanje apartmana

19. Apartmani se čiste prije dolaska gostiju i nakon njihovog odlaska. Ta usluga je uključena u cijenu najma.

20. Posteljina, ručnici i toaletni papir se mijenjaju/nadopunjuju prije dolaska gostiju, te jednom tjedno tijekom njihovog boravka.

VII. Osiguranje od štete

21.Gosti su odgovorni za štetu nastalu njihovim djelovanjem, ili djelovanjem njihovih prijatelja te bilo koje osobe za koju su oni odgovorni.

22. Gosti imaju obavezu tijekom boravka osigurati odgovarajući polog u slučaju da izazovu uništenje prostora ili inventara u apartmanu. To može biti novčani polog od 100 EUR ili identifikacijska isprava (putovnica). Vlasnik taj polog ima pravo čuvati kod sebe do odlaska gostiju, odnosno sve dok gosti ne podmire eventualno nastalu štetu. Ako nije bilo nikakve štete, Uprava će gostima vratiti polog u trenutku njihovog odlaska.

23. U slučaju gubitka ključa, gostima će biti naplaćen trošak zamjene brave i ostalih ključeva apartmana.